dimarts, 16 de juny del 2009

CONCERT DEL CORPUS I HOMENATJE A RAFAEL TALENS

Hui s'incorpora al nostre grup de redactors del bloc el nostre amic Ivan Viadel Morant, trompa de la unió musical de Sueca. Esperem que vos agrade el seu article i que a poc a poc la gent s'anime i participe més activament al bloc. Ací teniu la seua crònica del concert del Corpus.

El passat diumenge la banda simfònica de la societat Unió Musical de Sueca va celebrar el tradicional concert del Corpus, i a mes a més es va realitzar el tan esperat homenatge al compositor de Cullera Rafael Talens i Pelló..
El concert va començar sobre les 8 i mitja de la vesprada, encara que els musics ja s’havien reunit abans per a realitzar proves de so al casal multiusos.
El nostre convidat d’honor el senyor En Rafael Talens, va vindre acompanyat per la seva família i alguns amics.
La banda va obrir el concert amb el pasdoble Agarrate Saxo amb Miquel Angel Peiró Fayos ((Peiro-net pals amics)), seguidament amb una altra obra anomenada Caballeria Ligera i per a finalitzar la primera part del concert s’interpretà Jericho. Es va fer un descanset de 10 minuts.
La segona part del concert va ser l’homenatge a Rafael Talens. Començarem amb una introducció del pasdoble tauri, amb una presentació a la pantalla, amb una entrevista realitzada per el nostre director En Òscar Biendicho Jiménez al mestre Talens. Seguidament interpretarem Tercio de quites. Desprès continuarem amb les presentacions de les distintes obres que interpretarem: Cançons de Mare i Festívoles.
Per a finalitzar el concert la societat va fer-li un regal a En Rafael Talents que era una litografia del nostre pintor suecà Conrado i a la seua dona un ram de flors en agraïment d’haver assistit al concert. Una vegada dalt l’escenari, el nostre director li va demanar a Rafel si ens donaria l’honor de ser dirigits per un gran compositor com era ell. Rafael va acceptar encantadament i interpretarem Tercio de Quites vaig la batuta de Don Rafael Talens. Va ser un moment molt emotiu, tant per als musics, com per al compositor i la seua família, com per a tots els assistents al concert.

Ivan Viadel

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Ale xiiiqets coomentew qe ma currat el article este..xD jajaja,, es la imaginacio de despues de sopar..no demanew masa..xD avore si aso se fa mes seguit i ne fem cada dia o cada semana uno diferent de algo qe pase al musical noo?¿ VAAAAAAA QE ASO ESTA MOORT, ,doneemli atra voolta un poqet de viida..tindre qe punnjarvos a tots pa qe escriviw..?¿ vaaaa xee no sigaaw gossoos..qe a tos mos agra entrar llegir i no dixar ningun comentari...fewse lanimo i dixew encara qe siga viadel ponsoña..qe no pasa res...xD
aw kkaw a tots,,

Unió Musical de Sueca ha dit...

Ivan, BENVINGUT a la redacció del bloc.
Ja era hora que algú més participara escrivint alguna crònica, noticia, article, entrada o com volgau dir-ho.
Esperem que continues colaborant amb nosaltres per molt de temps.
A vore si la gent s'anima.
Fins prompte.

RIBERA_HITS ha dit...

bueno ja ma donat conter de que tenim un gran redactor per a les noticies del programa,a vore si li fem un contracte i el portem cap a la radio,bueno primer comentari meu,primer donarli la enhorabona a ana per els solos que va interpretar,alguna boca que atra va callar,i despres dir que va ser un dels concerts mes emotius en el que vaig participar,ens va ixir un gran concert i jo crec que el mestre talens se'n va anar content,bueno encantadet de haver escrit per aci seguirè fent-ho,ah! i que podeu escoltarme de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h. en ribera fm 94.8 fm i tinc regalets pa vosatros aw simpatics/es!!!!

Ana ha dit...

Moltes gràcies Adrià per la part que me correspon. Per a mi també va ser un concert molt emotiu i amb molta tensió, però al final va ixir prou bé.
Per cert, recomane que escolteu a Adrià a la 94.8 de la FM de dilluns a divendres de 9 a 13.30h, és prou divertit i a més, segur que ens toca algun regalet si l'escoltem.
Besets i cuideu-se.

alejandra ha dit...

felicitats a tots els que participaren al concert per ami va ser un concert on em vaig emocionarr en tot el que fereu
tambe felicitar a tots els solies com a anaa i a peiro II que ho fereu els dos molt be enhorabona!!!

i la redacccio a estat bee magradatt segix fentne que ami magrada llegirless
jejejej
bueno i dir que lo del dumenge o tindrem que toranr a repetir jo meu pasi dallo mes beee i segur que al = que totss!!!
1 bss ens vegem!!

Òscar ha dit...

Hola artistes....i és que no podria començar d'altra manera este comentari. I per què?, perquè dissabte la tinta impressa en les partitures la corvertireu amb els vostres instruments en música que a molta gent, i el primer a mi, vareu emocionar.

Fins i tot el mestre dirigint, alguna llàgrima soltà i la seva dona, en el pasdoble, no paraba de plorar.

Va ser un dels millors concerts que he realitzat com a director en la banda.

El treball realitzat durant tant de temps donà els seus fruits i la banda va sonar com feia temps, (i vos puc assegurar que el mestre així m'ho va fer saber de camí cap a Cullera.

Però la conclusió més important que extrac del concert és que tots, sentirem que allí, en aquell marc, hi havia un ambient especial. La Unió va fer gala del seu nom i que bonic va ser vore la gent tan posada en feina.

Estem en un gran moment i així ho demostrareu, musical, però sobre tot, social.

Estem en un moment per seguir treballant i abastar metes més altes. Jo de segur que treballaré per que així siga.

Gràcies i enhorabona.

Un bes molt fort per a tots.

Lupe ha dit...

Hola sóc Lupe. Per la meua part dir que va ser tot molt emotiu i sobre tot quan el mestre Talens ens va dirigir el pasodoble. No l'havia tocat mai en tanta emoció. I ara ací vos deixe un text que m'ha enviat el mestre de pescussió Paco Tirado i m'ha encomanat que vos el penje ací:

HOLA SOC PACO ,EL MESTRE DE PERCUSSIO,VOLIA FELICITAR A TOTA EIXA GRAN FAMILIA QUE ES LA UNIO MUSICAL,VOS PUC ASEGURA QUE EL MESTRE TALENS ESTA MOLT SATISFET PER EL HOMENATGE QUE LI FEREM,DONARVOS LA MEUA HUMILDE I SINCERA ENHORABONA,ALS MUSICS,A LA JUNTA DIRECTIVA,I COM NO A EIXE GRAN DIRECTOR,I MILLOR PERSONA OSCAR,SOLS EN KDA DIR VIXCA LA UNIO MUSICAL DE SUECA,ANIM I A SEGUIR AMB AQUESTA LINEA DE TREBALL,QUE ES AIXI COM SE FA UNA GRAN BANDA

Peiró I ha dit...

Hola bona vesprada a tots i a totes:

Primer que res donarli la enhorabona al tio Viadel per la seua incorporació al "gabinete de prensa" i dir-li que la crónica del concert la ha bordat, que la ha descrit molt be, fenmos reviure aquells emosionans momens.

Xe Viadel, escrivint no eres tan "ponsonya" com parlant, jajajaj, es broma.

Respecte al concert que dir que no estiga dit ja, un concert molt emotiu. Tenía la seua rao,
perque es tractava del homenatje al Mestre En Rafael Talens i portavem molt de temps esperant a poderlo fer,
perque la personalitat i la forma de ser del homenatjeat mos va encadilar a tots,
per les imatgens i els comentaris que apareixien avans de cada interpretació (com teu has currat Mestre, una volta mes t'has lluit) mos feen situarnos en l'obra......
Pero pense que la rao fundamental de tanta emoció es perque estavem tots implicats, perque realment estavem vivinto i disfrutant del moment, perque pense que "niauran altres concerts, pero este es el de hui (entengam disabte)", perque pense que nia molt bon rollo entre nosaltres, perque pense que som un grup de amics que mos anjuntem per a fer allo que mes mos agrada, en definitiva perque estem demostrant mes que mai que som la UNIÓ.

A mes a mes, per a mi encara va ser molt mes emotiu, per el solo que va fer el xiquet del saxo,
xe que maravilla, que orgullos deu de estar son pare, em vaig pijar, no tenía prou draps per a torcarme la baba, jajajaja.......Xa me va agradar molt. Quant siga major voldría tocar la trompeta aixins....

Ana, bonica, el teu solo tambe me va agradar moltisim, pense que eu feres perfecte i també magradaría tocar la trompa aixina quant siga major.

Lo del diumenge, per a mi tambe va ser un dia molt divertit i perfecte, per a recordaro fins que en fem un altre igual.

I per hui prou.

Au, un beset per a tots.