divendres, 9 de juliol del 2010

"I Trobada de Bandes de Música Ciutat de Sueca"

Demà dissabte 10 de juliol, tindrà lloc la "I Trobada de Bandes de Música Ciutat de Sueca" on podrem gaudir d'un concert on participaran les dos Bandes de música de Sueca junt a les bandes de Sagunt i de Sant Marcel·lí.
El concert serà en la placeta fonda de Sueca, després d'un pasacarrer de totes les bandes des de l'estació fins la Placeta fonda que està previst comence a les 19:00h. L'ordre d'actuació serà el següent; en primer lloc actuarà la Banda Unió Musical Porteña del Port de Sagunt, en segon lloc actuarà la Banda Ateneu Musical de Sueca, en tercer lloc acturà l'Unió Musical L'Horta, de Sant Marcel·li, València i per tal de concloure el concert actuarà la Banda Unió Musical de Sueca.
Esperem la participació de tots i que gaudisquen d'un concert extraordinari.

1 comentari:

Unknown ha dit...

El Consell retalla a la meitat les ajudes als conservatoris i centres musicals

Els batlles alerten que això farà inviable mantenir obertes les escoles municipals

La conselleria d'Educació va formalitzar ahir la doble retallada pressupostària (pdf) a l'ensenyament musical al País Valencià per al curs vinent. A la retallada del 55% a les escoles de les bandes de música ara s'hi afegeix el 54,3% menys d'ajudes a 45 conservatoris i centres autoritzats. En xifres, això suposarà rebre 2,6 milions d'euros menys que el curs passat.

La mesura afecta 29 conservatoris municipals i 28 de societats musicals, la majoria dels que hi ha, que imparteixen el grau elemental i el professional de música del País Valencià. Batlles de tots els colors polítics han qüestionat una retallada tan gran, perquè això farà inviable mantenir oberts els conservatoris municipals, que en molts casos ja es trobaven endeutats.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella també critica la retallada, perquè la considera un insult i la qualifica de vergonyosa: 'El president de la Diputació de València ha insultat les bandes de música, les seues escoles i els conservatoris que tancaran a partir del mes de setembre per la brutal retallada d'ajudes de la Generalitat, mentre que a Xàtiva s'ha celebrat un recital de David Bisbal que ha costat més de 130.000 euros'. 'Camps no té diners per a la cultura, per a la formació i per a la música, una de les nostres senyes d'identitat'. En canvi, afegeix, 'Camps està més preocupat en fer la seua proclamació en Teulada i en veure qui ve de Madrid a beneir l’acte que en solucionar els problemes dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià'.

L'altra retallada

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va ignorar la denúncia de la Federació de Societats Musicals (FSMPV), que va alertar que reduir a la meitat les ajudes públiques a les escoles de les bandes de música 'suposarà l'acomiadament del 70% dels 3.000 professors i el tancament del 25% dels 280 centres'. La directora de l'Institut Valencià de la Música (IVM), Immaculada Tomàs, va animar els pares dels alumnes de les escoles de música del País Valencià a 'fer un esforç en temps de crisi' per a pagar els cursos dels seus fills, després de la forta retallada pressupostària del Consell cap aquestes escoles.

La FSMPV ja ha convocat una manifestació per al dia 17 d'octubre.